Ελεγκτική: Έτοιμη η γραμμή υπεράσπισης Οδυσσέα για παν ενδεχόμενο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, 19/12/2020 - 20:27
Μικρογραφία

Της Κωνσταντίνας Νεοφύτου

Στα άκρα οι σχέσεις Κυβέρνησης – Ελεγκτή, μετά και την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, αλλά και την επιμονή του ΔΗΚΟ όπως δοθούν οι φάκελοι για τις πολιτογραφήσεις στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Οι ψίθυροι για παύση του ελεγκτή μέσα από διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο, πληθαίνουν,  με την Ελεγκτική Υπηρεσία να δηλώνει στον Alpha, πως σε μία τέτοια περίπτωση η γραμμή υπεράσπισης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη είναι έτοιμη.

Μάριος Πετρίδης - Εκπρόσωπος Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Εκ μέρους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Ελεγκτής έχει ήδη επικοινωνήσει με τρεις μεγάλους δικηγόρους της Δημοκρατίας. Έχει ετοιμαστεί η υπερασπιστική γραμμή και είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Άλφα, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης παρενέβη πολιτικά πάρα πολλές φορές, ενώ έχει δημοσιοποιήσει και εκθέσεις με στοιχεία, που όπως είπε δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα. Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης πρόσθεσε παράλληλα, πως θα καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία και στην ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Κωνσταντίνος Πετρίδης - Υπουργός Οικονομικών
Εάν αυτό δεν καταδεικνύει πολιτικές σκοπιμότητες, όπως και η πλήρης συνταύτιση του με έναν συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό, ο οποίος τον έχει κάνει την προμετωπίδα όλης του της πολιτικής ε τότε δεν ξέρω τι άλλο πλέον...

Μένουμε πιστοί στην πολιτική ουδετερότητα ήταν η απάντηση της ελεγκτικής υπηρεσίας, η οποία δήλωσε πως δεν έχει εμπλακεί στην απόφαση κανενός κόμματος.

Μάριος Πετρίδης - Εκπρόσωπος Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Μας κατηγορεί ότι θα έπρεπε να καλέσουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Κατα ανάλογο τρόπο θα έπρεπε η κυρία Γιωρκάτζη, η προηγούμενη Ελέγκτρια να καλούσε τον ΔΗΣΥ όταν καταψήφιζε τον προϋπολογισμό του 2008; Ας το κρίνουν οι πολίτες.

Την ίδια ώρα, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης επιμένει πως καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή και στο κρίσιμο θέμα των κρατικών εγγυήσεων, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έκανε πολλή υπομονή.

Κωνσταντίνος Πετρίδης - Υπουργός Οικονομικών
Δηλαδή παρενέβη σε μία συζήτηση καθαρά πολιτική μεταξύ κυβέρνησης και κοινοβουλίου σε μία κρίσιμη στιγμή και πιστεύω πως είχε καθοριστικό ρόλο στο να μην εγκριθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι καθαρά πολιτική παρέμβαση. Είναι αυτός ο ρόλος του;

Εντός της ερχόμενης βδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απαντήσει στην επιστολή που έλαβε από τον Νικόλα Παπαδόπουλο μέσω της οποίας καλεί την κυβέρνηση εκ νέου να δώσει τους φακέλους στην Ελεγκτική Υπηρεσία.