Η Αγλαντζιά εκλέγει νέο Δήμαρχο - 5 οι υποψήφιοι

Η Αγλαντζιά εκλέγει νέο Δήμαρχο - 5 οι υποψήφιοι

Όλες οι πληροφορίες για την σημερινή εκλογική αναμέτρηση - Τα μέτρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Μέρα εκλογών είναι η σημερινή στην Αγλαντζιά με τους δημότες της να καλούνται να ψηφίσουν νέο Δήμαρχο μετά και την υπουργοποίηση του Χαράλαμπου Πετρίδη.

Την Δημαρχία διεκδικούν πέντε υποψήφιοι. Πρόκειται για την Μαρία Βασιλειάδου που στηρίζεται  από την ΕΔΕΚ, την Έφη Ξάνθου  που υποστηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, τον Κώστα Κόρτα που στηρίζεται από ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, τον Ανδρέα Κωνσταντίνου που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και τον Παναγιώτη Πέτρου που στηρίζεται από την ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Αγλαντζιάς.

Σημειώνεται ότι Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη, ΕΛΑΜ και ΔΗΠΑ δεν στηρίζουν κανένα εκ των 5 υποψήφιων καλώντας τα μέλη τους να ψηφίσουν κατά βούληση.

  • Η Βασιλειάδου Μαρία θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 1130 π.μ. στο Γ΄Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, Κέντρο ΣΤ,
  • Η Ξάνθου Έφη στις 10.30 π.μ. στο Γ΄Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς Κέντρο Ζ,
  • Ο Κόρτας Κώστας στις 10 π.μ. στο Στ΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, Κέντρο Σ,
  • Ο Κωνσταντίνου Ανδρέας στις 11 π.μ. στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, Κέντρο Ε
  • Ο Πέτρου Παναγιώτης στις 9.30 στο Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, Κέντρο Π.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 14, 619 δημότες της Αγλαντζιάς, συμπεριλαμβανομένων και 119 κοινοτικών. Θα λειτουργήσουν 23 εκλογικά κέντρα. Οι ώρες που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία είναι η καθορισμένη με βάση τη νομοθεσία, δηλαδή αρχίζει η ώρα 7 το πρωί με μια ώρα διακοπή στις 12 το μεσημέρι. Η ψηφοφορία επαναρχίζει στις 1300 και διαρκεί μέχρι τις 1800.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει επί τόπου στα εκλογικά κέντρα και τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να  είναι γνωστά μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ η ανακήρυξη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου θα γίνει τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, η ώρα 11 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι στην εκλογική αναμέτρηση του 2016 ο Χαράλαμπος Πετρίδης είχε εκλεγεί Δήμαρχος με 3,496 ψήφους και ποσοστό 45,73%. 

 Εκλογές με μέτρα για κορωνοϊό 

Στην σημερινή εκλογική αναμέτρηση θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η διαδικασία αναπληρωματικής εκλογής του Δημάρχου Αγλαντζιάς να διεξαχθεί με ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.  

 Το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας έχει ετοιμάσει πρωτόκολλο σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται κατά τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας τόσο των ψηφοφόρων, όσο και των υπαλλήλων που θα εργαστούν. Το προσωπικό των εκλογικών κέντρων, καθώς και οι υποψήφιοι ή αντιπρόσωποι τους που τυχόν να βρίσκονται εντός των κέντρων θα πρέπει να φέρουν προστατευτική μάσκα προσώπου.  

Η πρόσβαση στα εκλογικά κέντρα θα συντονίζεται, ώστε αυτή να διεξάγεται χωρίς συνωστισμό και συγχρωτισμό. Σε κάθε εκλογικό κέντρο θα τοποθετηθεί ικανοποιητικός αριθμός αντισηπτικών διαλυμάτων και θα γίνεται συχνή απολύμανση των αντικειμένων κοινής χρήσης, λείων επιφανειών και των θαλάμων ψηφοφορίας.  

Στον κάθε ψηφοφόρο θα δίνεται αποστειρωμένο στυλό για υπογραφή στον εκλογικό κατάλογο και χρήση στον θάλαμο ψηφοφορίας. Σημειώνεται ότι οι θάλαμοι ψηφοφορίας δεν θα φέρουν κουρτίνα και θα τοποθετηθούν με τρόπο που να μην υπάρχει άμεση οπτική επαφή των ατόμων που παρευρίσκονται στο εκλογικό κέντρο με τον εκλογέα την ώρα που θα εισέρχεται στο θάλαμο.   

Home