Ελεύθερος ο Λοχίας που ερευνάται για σεξουαλική επίθεση εναντίον συναδέλφου του

Πέμπτη, 2/3/2023 - 14:58

Το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών ποινικών αδικημάτων από Λοχία της Αστυνομίας, ο οποίος καταγγέλθηκε από γυναίκα-συνάδελφο του για σεξουαλική επίθεση και παρενοχλητική παρακολούθηση, διερευνούν οι Αρχές. Ήδη το μέλος της Δύναμης τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτηση του. 

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Νομικός Σύμβουλος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΑΣΔΥΚ Δημήτρης Απαισιώτης εξήγησε ότι ο Λοχίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το περασμένο Σάββατο για περίοδο δύο μηνών, ενώ ο σχετικός κανονισμός προβλέπει μέγιστη περίοδο τους τρείς μήνες.

"Σε αντιπαραβολή με τους δύο αστυνομικούς του ΤΑΕ Λάρνακας την περασμένη εβδδομάδα που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για δέκα μέρες, δίνει την εντύπωση ότι είναι σοβαρή υπόθεση. Αλλά, πως γίνεται να εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, να συνελήφθη για δύο-τρείς ώρες, να αφεθεί ελεύθερος, να μην κατηγορηθεί και να μην παρουσιαστεί για αίτημα προσωποκράτησης, τη στιγμή που διερευνούν σοβαρή ποινική υπόθεση;"

Ο κύριος Απαισιώτης επισήμανε την ανάγκη οι διωκτικές Αρχές να εκτελούν απερίσπαστες τα καθήκοντα τους.

"Από το Σάββατο μέχρι σήμερα δεν είδα και δεν διάβασα καμία ανακοίνωση και καμία δήλωση από πλευράς Αστυνομίας ότι πράγματι συνέβη μια τέτοια καταγγελία, τέτοιας σοβαρότητας. Ποιο μήνυμα στέλνετε στην κοινωνία και στις γυναίκες, είτε είναι μέλη είτε όχι της Αστυνομίας. Όταν διερευνάτε μια τέτοια υπόθεση, αφήνεται ένα μέσο ενημέρωσης να το αναλάβει για να βγει προς τα έξω;"

Η ΑΣΔΥΚ, είπε ο κύριος Απαισιώτης, είναι στη διάθεση τόσο της καταγγέλουσας για νομική αρωγή όσο και της Υπουργού Δικαιοσύνης για διερεύνηση της υπόθεσης.