Πηγές από το Προεδρικό, αναφέρουν στον ΑΝΤ1, ότι η θέση της κυβέρνησης δεν έχει διαφοροποιηθεί, οι πόρτες του διαλόγου παραμένουν ανοιχτές και η Κυβέρνηση αναμένει ακόμη τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων για το σύστημα των απαλλαγών, όπως είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το οποίο ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν καταθέσει κάποια πρόταση. 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 αμά τη άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο αύριο, θα τύχει ενημέρωσης για τις εξελίξεις από τον Υπουργό Παιδείας, που επέστρεψε σήμερα.

Θα θέσουν επί τάπητος τα δεδομένα και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται μάλιστα εντός των επόμενων 24ωρων και μετά τη συνεννόηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Κώστα Χαμπιαούρη, ο Υπουργός Παιδείας να παραθέσει συνέντευξη τύπου για ενημέρωση. 

Στο μεταξύ οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συνέχισαν σήμερα την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα καθέκαστα στην παιδεία, εξασφαλίζοντας την στήριξη από την ΕΔΕΚ και το Κίνημα Οικολόγων. 

Ο κύριος Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε: Εκφράσαμε την πρόθεση να αναλάβουμε μεσολαβητική προσπάθεια προς το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση στον διάλογο. Να παροπλιστούν πρώτα οι αποφάσεις του Υπ. Συμβουλίου και να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος με χρονοδιαγράμματα για εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης". 

"Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποσυρθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης που έχουν γίνει τετελεσμένα. Η κυβέρνηση δεν έκανε τους καλύτερους χειρισμούς, ούτε ο Υπ. Παιδείας με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε πολύ κρίσιμο κίνδυνο να μην ανοίξουν τα σχολεία και αν γίνει αυτό, κύρια ευθύνη θα έχει ο Υπουργός και όχι οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και οι γονείς", δήλωσε ο κύριος Γιώργος Περδίκης.

Στο μεταξύ στο θέμα παρεμβαίνει σήμερα και η κυπριακή Παιδοβουλή, καλώντας με ανακοίνωση άπαντες να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και μέσω του διαλόγου να βρουν την χρυσή τομή προς όφελος του δημόσιου σχολείου, της εκπαίδευσης και των παιδιών. 

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Θεόδωρος (Πολιούχος Μυτιλήνης), Θεοδώρα, Δώρα, Ντόρα, Θόδωρος, Θοδώρα, Θοδωρής, Θοδωράκης, Θώδης, Θώδος, Δώρης, Χλόη
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ