Τη σορό, συνοδεύουν στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο μέλη της ΕΔΟΝ, στελέχη του ΑΚΕΛ, η οικογένεια του εκλιπόντος και πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκαν στην οδό Ελαιώνων για μια πομπή μνήμης και τιμής στον τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
Πλήθος κόσμου και εκτιμητές του έργου του χειροκροτεί και φωνάζει «Αθάνατος Σύντροφε», καθώς περνά η σορός του Δημήτρη Χριστόφια.
 
Αυθόρμητα ο κόσμος τραγουδά «της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισφορές στη μνήμη Δημήτρη Χριστόφια
 
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο, ενώ η Αστυνομία έχει προβεί σε τροχαίες διευθετήσεις, καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση του κόσμου από όλες τις πόλεις.
 
Από τις 4 μέχρι τις 5 η οικογένεια θα δεχθεί συλλυπητήρια στην εκκλησία, ενώ μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία θα εκφωνηθούν επικήδειοι λόγοι από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού και από τον υιό του εκλιπόντος, Χρίστο Χριστόφια.
 
Στην κηδεία θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Ο Δημήτρης Χριστόφιας απεβίωσε την Παρασκευή, σε ηλικία 72 ετών, μετά από μεγάλη μάχη που έδινε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
Πηγή: Philenews
?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ