Μαζί έφτασαν στην κηδεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι και συλλυπήθηκαν με τη σειρά τους την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια.

 
 
Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας υπέγραψε για στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο Προεδρικό, όπου έκανε αναφορά για έναν «γνήσιο ηγέτη, αγωνιστή της αριστεράς».
 
 
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης

Το παρόν τους στη νεκρώσιμη ακολουθία δίνουν μεταξύ άλλων, Τ/κ αξιωματούχοι, μέλη το Υπουργικού Συμβουλίου, πολιτικοί και βουλευτές του τόπου, στελέχη άλλων κομμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και απλός κόσμος.

Γιώργος και Αντρούλλα Βασιλείου

Συγκίνηση προκαλεί μία Τ/κ δημοσιογράφος, η οποία ήταν φίλη με τον Δημήτρη Χριστόφια, και ήρθε στην κηδεία έχοντας μαζί της χώμα που έφερε από το κατεχόμενο Δίκωμο.

Σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο

 

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία θα εκφωνηθούν επικήδειοι λόγοι από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού και από τον υιό του εκλιπόντος, Χρίστο Χριστόφια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εν πομπή η μεταφορά της σορού του Δ.Χριστόφια (εικ. & βίντεο)

 
Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Μπαρίς Μπουρτζιού
Κουντρέτ Οζερσάι

Η Αστυνομία έχει προβεί σε τροχαίες διευθετήσεις, καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση του κόσμου από όλες τις πόλεις.

Σταύρος Μαλάς

 

Κύπρος Χρυσοστομίδης
Ρώσος Πρέσβης
Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

 

 

 

Το πρωί η σορός του Δημήτρη Χριστόφια τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία από τις 9:00 και πλήθος κόσμου έσπευσε να τον ασπαστεί για τελευταία φορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας απεβίωσε την Παρασκευή, σε ηλικία 72 ετών, μετά από μεγάλη μάχη που έδινε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αλέκος Μαρκίδης

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Πηγή: philenews

Φωτό: Μυρτώ Ζουμίδου & Αντώνης Γ. Αντωνίου

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ