Limassol Neo: Μετά το ONE η Pafilia ξεκίνησε τις εργασίες για το NEΟ, ένα σύμπλεγμα τεσσάρων υψηλών κτηρίων, ύψους 173 μέτρων, τοποθετημένο σε προνομιούχα θέση, δίπλα από τον Δημόσιο Κήπο και τη Δημοτική Πινακοθήκη της Λεμεσού. Τα τέσσερα κτήρια του ΝΕΟ, τα οποία θα φτάνουν τους 39, 33, 33 και 28 ορόφους, περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις έξι αστέρων σχεδιασμένες για να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και ευεξίας. Οι πύργοι RIVA και KAIA και η συντριπτική πλειοψηφία των εγκαταστάσεων αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2023, ενώ ολόκληρο το έργο το 2025.

Aura: Τις απαραίτητες άδειες οικοδομής προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή αναμένει ο οικιστικός πύργος 37 ορόφων, AURA που θα ανεγερθεί στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2022. Ιδιοκτήτης του έργου είναι η LBSP Limassol Beach & Seaview Properties Ltd, θυγατρική της Woolworth (Cyprus) Properties του Ομίλου Σιακόλα. Στον χώρο του έργου, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου, υπάρχει ένα πολυώροφο πολυκατάστημα και ένας ανοικτός χώρος στάθμευσης. Οι εργασίες κατεδάφισης αναμένεται να αρχίσουν μόλις εκδοθεί η πολεοδομική άδεια και να διαρκέσουν 3-4 μήνες.

 

Dream Tower: Έτοιμο μέχρι το 2021 αναμένεται να είναι το Dream Tower, το έργο 27 ορόφων της κοινοπραξίας των εταιρειών Property Gallery και HKCY Hotels. Σε μία έκταση πάνω από 13.000 τ.μ. και κόστος €50 εκατ., το πολυώροφο κτήριο θα περιλαμβάνει 55 διαμερίσματα, με το 20% των διαθέσιμων διαμερισμάτων να έχει ήδη προπωληθεί.

Sky Tower: Στην περιοχή Ποταμού Γερμασόγειας και σε απόσταση 300 μέτρων από τη θάλασσα ανεγείρεται ένα εντυπωσιακό οικιστικό έργο της Prime Property Group. Σε 23 ορόφους και με ύψος 98 μέτρων το Sky Tower αποτελεί ένα συγκρότημα κατοικιών υψηλών προδιαγραφών στη Λεμεσό, με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με βάση τις τελευταίες τάσεις στην αρχιτεκτονική. Οι εργασίες ανέγερσης του συγκεκριμένου πύργου ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2020.

 

 

Marr Tower: Στο τέλος του 2020 υπολογίζεται να παραδοθεί το Marr Tower, οι κατασκευαστικές εργασίες του οποίου άρχισαν το 2018. Ο νέος οικιστικός πύργος της Γερμασόγειας θα έχει ύψος 110 μέτρα και θα περιλαμβάνει 65 εκλεπτυσμένα διαμερίσματα και εγκαταστάσεις πεντάστερου ξενοδοχείου.

Sofitel Resort: Η Oxley Planetvision Properties Ltd ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2019 την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας για τη δημιουργία του τουριστικού συγκροτήματος Sofitel Hotel Resort & Residences στη Λεμεσό. Σε συνεργασία με την ΑccorHotels έναν από τους κορυφαίους ομίλους φιλοξενίας και ψυχαγωγίας παγκοσμίως, η εταιρεία θα φέρει στη Λεμεσό την πρώτη ανάπτυξη branded διαμερισμάτων πολυτελείας μικτής ανάπτυξης με πεντάστερο ξενοδοχείο, με την επωνυμία Sofitel Resort & Residences. Οι δύο οικιστικοί πύργοι 20 και 22 ορόφων θα ανεγερθούν ως προέκταση του ξενοδοχείου και οι ένοικοί τους θα απολαμβάνουν όλες τις παροχές και υπηρεσίες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

LABS Tower: η ανέγερση του άρχισε τον Φεβρουάριο σε ένα διαμπερές οικόπεδο. Το κτήριο εκτείνεται σε ύψος 22 ορόφων συνολικού ύψους 90 μέτρων και επιπλέον τρία υπόγεια για χώρους στάθμευσης, με το συνολικό εμβαδόν των καλυμμένων χώρων να ανέρχεται στα 13.350 τετραγωνικά μέτρα. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2019 και οι οικοδομικές εργασίες αναλήφθηκαν από την εταιρεία Zemco Construction.

Η IHG  (InterContinental Hotels Group), ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς κολοσσούς στον κόσμο, ανακοίνωσε την άφιξη του Hotel Indigo® Cyprus – Larnaca. Το ξενοδοχείο θα ανοίξει για το κοινό, τέλος του 2019 και θα λειτουργεί κάτω από μια διεθνή συμφωνία μεταξύ της IHG, της Sunnyseeker Hotels που είναι η πλέον αναπτυσσόμενη εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων και της Quality Group, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης γης και επενδύσεων στο νησί.

Neo Plaza: Το πρώτο, ψυχαγωγικό πάρκο και εκπτωτικό χωριό, θα αναγερθεί σε μια έκταση 35.000 τ.μ. στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς της Λευκωσίας, δίπλα στο νέο εμπορικό κέντρο Nicosia Mall. Θα καλύπτει μια επιφάνεια εμπορικών δραστηριοτήτων, συνολικού εμβαδού περίπου 10.000 τ.μ., στην οποία θα φιλοξενήσει περίπου 45 με 50 καταστήματα λιανικής (ένδυση, υπόδηση, κ.λπ.), χώρους εκδηλώσεων και παιδότοπου, 8 με 10 καταστήματα εστίασης και εκατοντάδες δωρεάν θέσεις στάθμευσης. Ο δημόσιος χώρος πρασίνου ανέρχεται στα 5.300 τ.μ., ο οποίος θα διαμορφωθεί με κατάλληλη φύτευση.

Αυξημένη ζήτηση για γραφεία πρώτης κλάσης

Κατά το 1ο εξάμηνο του 2019 η αγορά γραφείων στην Κύπρο αναπτύσσεται σημαντικά, σύμφωνα με το γραφείο Δανός και Συνεργάτες. 

Η ζήτηση για ενοικιάσεις γραφείων Grade A είναι αυξημένη σε σχέση με το 2ο εξάμηνο του 2018, ενώ η ζήτηση για αγορά γραφείων πρώτης κλάσης σε προνομιακές περιοχές που αποφέρουν εισόδημα με ποσοστό απόδοσης μεταξύ 5,5 – 7% συνεχίζει να υφίσταται και το 1ο εξάμηνο του 2019. Κατά το 2018 αλλά και σε συνέχεια στο 2019 παρατηρείται μεγάλη γραφειακή ανάπτυξη, με πολυτελέστατα κτήρια τα οποία κάποια είναι στα σκαριά, κάποια στα χαρτιά, ενώ σε άλλα οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Τα ψηλά κτήρια που έχει ή που θα αποκτήσει στο άμεσο ή στο μακρινό μέλλον η Κύπρος αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της. Θετική εξέλιξη του 1ου εξαμήνου του 2019 είναι το γεγονός ότι η αγορά εφοδιασμού έχει ελαφρώς ανακάμψει. 
Η εν λόγω αγορά είναι υπό διερεύνηση από εταιρείες που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών.

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ