Αυτή τη φορά το Κυπριακό θα βρεθεί σε ένα από τα ξενοδοχεία που διέμενε ο Τσάρλιν Τσάπλιν. Πηγαίνοντας πίσω στο κοντινό μας 2016 και το Μον Πελεράν θα βρεθούμε και πάλι σε χώρους όπου σύχναζε ο Αμερικανός ηθοποιός. Ο Τσάπλιν πέρασε τα τελευταία του χρόνια, όταν έφυγε από τις ΗΠΑ, στην πόλη Βεβέ της Ελβετίας, λίγα χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο του Μον Πελεράν, όπου το 2016 είχαν πραγματοποιηθεί δύο γύροι συνομιλιών μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί.
Και μια και μιλάμε για συμπτώσεις να σημειώσουμε ότι το ξενοδοχείο στο Μον Πελεράν και το Άντλον Κεμπίνσκι ανήκουν στην ίδια αλυσίδα ξενοδοχείων.
 
Από τον Αϊνστάιν στον Τζάκσον
 
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε τη δική του σουίτα στο Άντλον, η οποία βρισκόταν στη γωνιά του ξενοδοχείου και έβλεπε προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου. Απ’ όπου συνήθιζε να χαιρετά τους πεζούς στην Πάριζερ Πλατζ, από κάτω, από το παράθυρό του.
Και ο κατάλογος συνεχίζεται με διάσημους επιχειρηματίες όπως ο Χένρι Φορντ, ο Τζον Ροκφέλερ και ο Τόμας Έντισον, Προέδρους όπως ο Χέρμπερτ Χούβερ, οι Θίοντορ και Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ.
Ερχόμενοι στα πιο πρόσφατα γεγονότα και το 2002 οι πλείστοι θυμούνται εκείνη την όχι και τόσο ωραία στιγμή με τον Μάικλ Τζάκσον να κρεμά από το παράθυρο του ξενοδοχείου τον γιο του, που ήταν βρέφος. Συνέβη κι αυτό από τον ίδιο αυτό χώρο. Μια πράξη για την οποία αναγκάστηκε εκ των υστέρων ο διάσημος σταρ να απολογηθεί.

Καταστροφή και ανοικοδόμηση
 
Η ζωή του Άντλον χωρίζεται στα δύο, όπως και η Γερμανία. Η πτώση του Βερολίνου σηματοδοτεί και τη δική του πτώση και το 1945 το Άντλον είχε σχεδόν καταστραφεί.
 
Το ξενοδοχείο βρέθηκε στη νεκρή ζώνη μεταξύ ανατολικού και δυτικού Βερολίνου. Η κυβέρνηση της τότε Ανατολικής Γερμανίας αποφάσισε να λειτουργήσει ένα από τα τμήματα του ξενοδοχείου, που βρισκόταν στη δική της πλευρά της πόλης, διατηρώντας το όνομα Άντλον. Το υπόλοιπο τμήμα του κτίσματος, που είχε καταστραφεί στη διάρκεια του πολέμου και βρισκόταν στη νεκρή ζώνη, κατεδαφίστηκε το 1952. Το τμήμα του κτηρίου που λειτουργούσε ως ξενοδοχείο έκλεισε οριστικά τη δεκαετία του ’70.
Με την επανένωση της Γερμανίας, μια δυτικογερμανική εταιρεία αποφάσισε την ανοικοδόμησή του και τα έργα ξεκίνησαν το 1995 κι ολοκληρώθηκαν το 1997 με τα εγκαίνια να τελούνται στις 23 Αυγούστου 1997. Το νέο ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Άντλον Κεμπίνσκι Βερολίνου, ως μέρος τη αλυσίδας Κεμπίνκσι. Τα έτη 2003 και 2004 προστέθηκαν ακόμα δύο τμήματα στο κεντρικό ξενοδοχείο.
 
Τους σκιάζει η Γκρέτα Γκάρμπο…
 
Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα καταλύσουν στο Άντλον το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου, όπου θα παραμείνουν μέχρι και την Τρίτη 26 του μήνα όταν θα αναχωρήσουν επιστρέφοντας στην Κύπρο από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών έχει προγραμματιστεί για τις 7 με 7:30 το βράδυ της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου. Το πόσο θα διαρκέσει κανείς δεν γνωρίζει, ούτε και το τι μπορεί να προκύψει από αυτό.
 
 
 
Σε δύο διαφορετικά δείπνα Αναστασιάδη – Ακιντζί, το 2016 και το 2017, είχαν προκύψει διασκέψεις. Η πρώτη στη Γενεύη τον Γενάρη του 2017 και η δεύτερη το καλοκαίρι του ίδιου έτους στο Κραν Μοντανά.
 
Γι’ αυτό και σημειώνεται και σ’ αυτή την περίπτωση, με την ελπίδα ότι θα προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα οδηγήσει τους Κύπριους στα βήματα των Γερμανών πριν από 30 χρόνια, στην επανένωση της πατρίδας τους.
 
Αυτό που σίγουρα κανείς δεν θέλει να ακούσει είναι να επαναλαμβάνονται από τους δύο ηγέτες τα λόγια της Γκρέτα Γκάρμπο, η οποία μέσα από ένα δωμάτιο του Άλντον είχε πει το… «Θέλω να μείνω μόνη μου», στην ταινία «Γραντ Χοτέλ», το οποίο είχε ως βάση του το μεγάλο ξενοδοχείο του Βερολίνου.
 
?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ