2: Εκανε και τον χειρουργό

Αλλη μια περίπτωση στην οποία ο Νικόλαος Κοντοστάθης εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός είναι η περίπτωση ενός 28χρονου μεροκαματιάρη που, ύστερα από τροχαίο ατύχημα, αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γόνατό του. Γνωρίστηκε με τον ψευτογιατρό στο Κρατικό Νίκαιας μέσω μιας γυναίκας, η οποία εμφανίστηκε ως γραμματέας του Κοντοστάθη, όπως είπε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Σούρλας. Ο ψευτογιατρός υποσχέθηκε στον νεαρό εγχείρηση στο γόνατο σε μεγάλη ιδιωτική κλινική, απαιτώντας το ποσό των 3.500 ευρώ, χρήματα τα οποία ο 28χρονος δανείστηκε. Οταν ήρθε η ώρα της προγραμματισμένης επέμβασης, ο ψευτογιατρός έγινε άφαντος…

3: 15.000 ευρώ για ένα αυτοάνοσο και η περιουσία του Καντάφι

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά και τον ρόλο κάποιων προσώπων που φαίνεται να αποτελούσαν τους στενούς συνεργάτες του Κοντοστάθη. Ενας από αυτούς, σύμφωνα με μαρτυρία επιχειρηματία ο οποίος πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, τον έπεισε να συναντηθεί με τον Κοντοστάθη σε κάποιο άδειο διαμέρισμα στο Κουκάκι προκειμένου να τον θεραπεύσει.

Εκεί, ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι μόλις είχε επιστρέψει από την Αγγλία και είχε νοικιάσει τον χώρο για να τον μετατρέψει σε ιατρείο. Προς το τέλος της συζήτησης, όταν ο επιχειρηματίας-υποψήφιο θύμα έμαθε για το κόστος της θεραπείας, το οποίο ανερχόταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, και εξέφρασε κάποιους ενδοιασμούς, ο «συνεργάτης» του Κοντοστάθη προσφέρθηκε να τον διευκολύνει.

«Μου είπε ότι όλη η θεραπεία θα στοίχιζε περίπου 15.000 ευρώ. Είχα δώσει κάποια χρήματα, γύρω στα 700 ευρώ, και στη συνέχεια προσφέρθηκε αυτός που μου τον σύστησε να του δώσει 3.000 ευρώ και να τα οφείλω εγώ σε εκείνον. Στη συνέχεια αυτός που μου τον σύστησε, μου ζήτησε κάπου 6.800, συν 3.000 που του χρωστούσα για τον γιατρό, δηλαδή 9.800. Η όλη ιστορία μου στοίχισε περίπου 12.000 ευρώ», ανέφερε το θύμα του Κοντοστάθη.

Οταν ο επιχειρηματίας έδωσε όλα τα χρήματα της θεραπείας του, ο κοινός γνωστός τον προσέγγισε ξανά. Αυτή τη φορά του ζήτησε 100.000 ευρώ ως «πρώτα έξοδα» για να βοηθήσει τον ίδιο και τον Κοντοστάθη σε μια απίστευτη ιστορία με τραπεζικές θυρίδες που σχετίζονταν με την αμύθητη περιουσία του Καντάφι!

Συγκεκριμένα, ο Κοντοστάθης είπε στον επιχειρηματία ότι δεν μπορούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό γιατί βρισκόταν στο στόχαστρο της CIA. Γεγονός που εμπόδιζε την πρόσβασή του σε συγκεκριμένες θυρίδες σε ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία όπου υπήρχαν τουλάχιστον 10 εκατ. δολάρια στην καθεμιά, τα οποία προέρχονταν από τον αμύθητο θησαυρό του Καντάφι! Για το ταξίδι αυτό, στο οποίο θα πήγαινε ο επιχειρηματίας και θα έπαιρνε το 50% από τις θυρίδες, θα έπρεπε ο ίδιος να καταβάλει στον Κοντοστάθη το ποσό των 100.000 ευρώ.

4: Θεραπεία με… συνδετήρες!

Μία από τις πιο απίστευτες καταγγελίες είναι αυτή κάποιας γυναίκας στην οποία ο προφυλακισμένος Νικόλαος Κοντοστάθης πρότεινε θεραπεία με... συνδετήρες!

«Η γνωριμία μας έγινε μέσω μιας γνωστής μου, η οποία μου τον σύστησε ως έναν πάρα πολύ καλό γιατρό. Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα με είχε ρίξει στο κρεβάτι, είχα κάνει δύο χειρουργεία και ετοιμαζόμουν για ένα ακόμη. Οταν τον γνώρισα, τον ρώτησα: “Ποιος θα με χειρουργήσει, γιατρέ;”. “Εγώ φυσικά!”, μου απάντησε», αναφέρει το θύμα και αποκαλύπτει: «Οταν η κουβέντα έφτασε στα χρήματα, μου είπε: “Θα τα βρούμε. 10.000 ευρώ στοιχίζει το χειρουργείο, συν κάτι φάρμακα, θα ανέβει το κοντέρ”».

Οταν η γυναίκα ρώτησε πώς ακριβώς γίνεται η επέμβαση και πώς λειτουργεί, ο ψευτογιατρός της είπε ότι θα τοποθετήσει κάτι σιδεράκια, σαν συνδετήρες, για να σηκωθούν οι σπόνδυλοι. Μάλιστα ο κατηγορούμενος είπε στη γυναίκα ότι αυτή η επέμβαση είναι πρωτοποριακή μέθοδος στην Ελβετία και πως θα έρθει στην Ελλάδα έπειτα από μία εικοσαετία!

5: Πήγε όρθιος, έφυγε σε καρότσι

Η δράση του κομπογιαννίτη δεν περιοριζόταν μόνο σε καρκινοπαθείς, αλλά εξαπλωνόταν και σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα υγείας.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή ενός 17χρονου παιδιού από τη Ρόδο, η οικογένεια του οποίου κατέβαλε στον Κοντοστάθη τουλάχιστον 60.000 ευρώ. Ο προφυλακισμένος είχε ταξιδέψει στη Ρόδο για να βοηθήσει με «δική του φαρμακευτική αγωγή» τον νεαρό που έπασχε από κινητικά προβλήματα.

Το θύμα ισχυρίζεται ότι περπατούσε κανονικά, παρότι είχε προβλήματα, ωστόσο μετά τη «θεραπεία» του Κοντοστάθη και τη διακοπή της πραγματικής θεραπείας καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, αποδίδοντας τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του στις οδηγίες και τα «γιατροσόφια» του ψευτογιατρού.

6: Θύμα 49χρονη με καρκίνο

Τα πλοκάμια του σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα είχε απλώσει ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός όπως αποδεικνύεται από τις μαρτυρίες θυμάτων του. Μια συγκλονιστική υπόθεση έρχεται από την Καστοριά, με θύμα μια 49χρονη μητέρα η οποία φέρεται να ακολούθησε τη θεραπεία που της συνέστησε ο ψευτο-ογκολόγος, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη ζωή της πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, Σοφία Ιωάννου, ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, τα τελευταία δέκα χρόνια έπασχε από καρκίνο του μαστού και ακολουθούσε πρόγραμμα χημειοθεραπειών. Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, τους σύστησαν τον Κοντοστάθη ως τον γιατρό που κάνει θαύματα και έτσι άμεσα ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Οπως αναφέρει μάλιστα το thessaliatv, ο σύζυγος και η 49χρονη ταξίδεψαν από την Καστοριά στον Βόλο προκειμένου να τον συναντήσουν. Ο Κοντοστάθης, αφού εισέπραξε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, της συνέστησε να διακόψει τις χημειοθεραπείες και να ακολουθήσει τη δική του θεραπεία ώστε να βελτιωθεί η υγεία της. Μάλιστα είχε προτείνει στην 49χρονη καρκινοπαθή να υποβληθεί και σε μια «λεπτή χειρουργική επέμβαση» την οποία θα έκανε ο ίδιος.

Ομως η πορεία της υγείας της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά η άτυχη γυναίκα να χάσει τελικά τη ζωή της. Ο σύζυγός της, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Κοντοστάθη, βρήκε τη δύναμη να γνωστοποιήσει την υπόθεση, δηλώνοντας πρόθυμος να καταθέσει στις αστυνομικές αρχές όλα τα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεσή του.

7: Χειρουργείο στη Βοστόνη

Εκτός από μεγάλα νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές της Αττικής, ο Νικόλαος Κοντοστάθης είχε απλώσει τα πλοκάμια του και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Στόχος του, ο πόνος και η απελπισία των ανθρώπων που έπασχαν από βαριές ασθένειες, αλλά και των συγγενών τους που ανέβαιναν μαζί με εκείνους τον δικό τους γολγοθά.

Ενας από αυτούς ήταν ο σύζυγος μιας γυναίκας στην Κρήτη που έπασχε από όγκο στο κεφάλι, αναμένοντας ένα θαύμα. Το «θαύμα» παρουσιάστηκε στο πρόσωπο του Νικόλαου Κοντοστάθη, ο οποίος, ντυμένος γιατρός και κρατώντας στα χέρια του φακέλους ασθενών, παρουσιάστηκε μια μέρα στον θάλαμο νοσηλείας, πείθοντας τον σύζυγό της να πάρει από το νοσοκομείο την άρρωστη γυναίκα του και να τη μεταφέρει στο σπίτι. Εκεί, όπως του είπε ο ψευτογιατρός, θα τη θεράπευε με σπάνιες αλοιφές και ειδικά βότανα που μόνο αυτός είχε στην κατοχή του. Μάλιστα, είχε υποσχεθεί πως αν γινόταν μετάσταση, θα κανόνιζε ο ίδιος χειρουργείο στη Βοστόνη.

8: Ο αεροπόρος, τα βότανα και οι μεταθέσεις στον Στρατό

Αλλη μια περίπτωση απάτης του ψευτογιατρού αφορά έναν άνδρα που τον είχε γνωρίσει σε επίσκεψή του στο Αγιον Ορος. Εκεί, ο προφυλακισμένος Κοντοστάθης είχε συστηθεί ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε προτείνει στον άνδρα μια ολιστική θεραπεία με βότανα, υποστηρίζοντας θα «γίνεις καλά», καθώς έπασχε από γλοιοβλάστωμα, με ημιπάρεση στη δεξιά πλευρά του μετά από χειρουργείο αφαίρεσης μέρους του όγκου.

Ο άνδρας πήρε ένα μπουκαλάκι με υγρό και τσάι αχίλλεια χωρίς να δώσει χρήματα στον Κοντοστάθη, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του φοβήθηκε και δεν ακολούθησε τη «θεραπεία». Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η σύζυγος του άνδρα αυτού, ο οποίος έχει φύγει πλέον από τη ζωή, ο ψευτογιατρός τους επισκεπτόταν στο σπίτι τους στη Λάρισα, ενώ είχε προθυμοποιηθεί να μεσολαβήσει προκειμένου να γίνουν κάποιες μεταθέσεις των παιδιών της οικογένειας στον Στρατό.

9: Από το μοναστήρι στον Βόλο στον άλλο κόσμο

Αλλη μια καταγγελία έρχεται από τον γιο καρκινοπαθούς που κατέληξε ακολουθώντας τη «θεραπεία» του ψευτογιατρού. Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, η αρχή έγινε από μοναστήρι στον Βόλο, όταν έμαθε για τις εναλλακτικές μεθόδους του 47χρονου κατηγορούμενου και πήγε να τον συναντήσει. Τότε ο Κοντοστάθης του είπε ότι χορηγεί μια ειδική διατροφή με αποτοξινωτικά τσάγια, φρούτα και λαχανικά.

Ο γιος του θύματος έδωσε για τη «θεραπεία» 13.000 ευρώ, ενώ του ζητήθηκε να σταματήσει τη χημειοθεραπεία που έκανε το θύμα: «Ξεκινήσαμε να κάνουμε τη διατροφή. Ωστόσο, όταν μετά από έναν μήνα κάναμε μαγνητική, είδαμε ότι ο πατέρας μου είχε κι άλλες μεταστάσεις. Τότε ο ψευτογιατρός μου είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει τη χημειοθεραπεία και να ξεκινήσουμε μια θεραπεία με βότανα».

Ο ασθενής ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του απατεώνα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεπεράσει τον καρκίνο, αλλά αντί αυτού η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε μέρα με την ημέρα. Οταν ο ίδιος και ο γιος του κατάλαβαν το λάθος που είχαν κάνει ήταν πλέον πολύ αργά: «Υποτίθεται ότι ο πατέρας μου θα γινόταν καλά με αυτή τη θεραπεία. Οταν είδα πως έκανε και άλλες μεταστάσεις, τηλεφώνησα στον ψευτογιατρό, συναντηθήκαμε και του ζήτησα να μου επιστρέψει τα χρήματά μου. Ο πατέρας μου, λίγους μήνες αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή».

Πηγή: protothema.gr?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ