Ανασταλτικός παράγοντας στην διεύρυνση των επιχειρηματικών ανοιγμάτων μεταξύ των δύο χωρών σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνα θα αποτελέσουν και τα απόνερα που άφησε πίσω της η πανδημία, καθώς τουριστικά και επιχειρηματικά ταξίδια έχουν ακυρωθεί. 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατέστησαν σαφές, με ποσοστό 72%, πως η χρήση των μέσων κοινωνικών δικτύωσης αλλά και μιας καλά ενημερωμένης ιστοσελίδας είναι μια οδός για ουσιαστική διείσδυση στην αγορά της Κίνας όπως και η δημιουργία ενός e-shop που θα αφορά εξειδικευμένα ένα κινέζικο πελατολόγιο.

Σημαντικό θεωρεί το 65% και την συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις και τοπικά συνέδρια για την απευθείας γνωριμία με τους υποψηφίους ντόπιους πελάτες. Το 64% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι χρειάζονται μια πλατφόρμα με πιθανούς συνεργάτες για να γνωρίζουν ποιες εταιρείες μπορούν να εμπιστευτούν και να συνεργαστούν στην Κίνα. 

 Το 52% δήλωσαν επίσης θα υπάρχει ουσιαστική υποστήριξη στο επιχειρεί  με την ανάπτυξη των σχέσεων αλλά και τη δημιουργία δίαυλου επικοινωνίας μέσω των κυβερνήσεων των δύο χωρών. Σε αυτό πιστεύουν πως πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική από την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι της Κίνας.

Η επόμενη μέρα

Η δημιουργία μια εξειδικευμένη βάσης δεδομένων με προτάσεις που θα αφορούν όλο το φάσμα εύρεσης εν δυνάμει έμπιστων και νόμιμων συνεργατών που θα καλύπτουν όλο την εμπορική δραστηριότητα στην Κίνα θα είναι πολύ καλό εργαλείο για του Κύπριους επιχειρηματίες να υπερκεράσουν την δυσπιστία τους για εμπορικές συναλλαγές. Στη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας θα μπορούσε να βοηθήσει και το επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα αλλά και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που είχαν και έχουν οικονομική δραστηριότητα στην χώρα. Η επί του εδάφους καλύτερη γνωριμία με την νομοθεσία και εμπορική κουλτούρα και τις πρακτικές της ασιατικής χώρας θα ήταν σημαντική εξέλιξη στην όλη προσπάθεια. 

3655103085288000 γραφική 1

Μια ξεκάθαρη δημιουργία ατζέντας Κυπρο - Κινεζικής συνεργασίας θα μπορούσε να κατευθύνει καλύτερη τις εμπορικές συναλλαγές σε συγκεκριμένους τομείς, εστιάζοντας το επιχειρηματικό ενδιαφέρων εκεί.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η Έρευνα διεξήχθη από τις 15 Μαΐου έως τις 26 Ιουνίου 2020 διαδικτυακά. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν δραστηριότητα σε διαφορετικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας καλύπτοντας σχεδόν όλο το οικονομικό φάσμα. Υπήρχαν ερωτηθέντες από τους τομείς των υπηρεσιών, τον τραπεζικό τομέα, την εκπαίδευση, την ενέργεια, το διεθνές εμπόριο, τον τουρισμό, τον νομικό κλάδο , από τον χώρο των ακινήτων και της ναυτιλίας. 

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ