• Υπ. Τουρισμού Ελλάδας: Δεν κατανοώ την απόφαση της Κύπρου
 • Αναστέλλουν πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο οι Cyprus Airways
 • Για μαζικές ακυρώσεις ταξιδιών προς Ελλάδα έκανε λόγο ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Βασίλης Σταματάρης. Δήλωσε, μάλιστα, ότι δεν είναι χαμένος μήνας ο Αύγουστος, αλλά είναι χαμένη ολόκληρη η χρονιά, προσθέτοντας ότι είναι αρκετά άσχημο το σκηνικό. 

  «Μουδιασμένες» είναι και οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες σπεύδουν να αναθεωρήσουν τα προγράμματά τους, καθώς αναμένουν ότι θα υπάρξει κάμψη στην επιβατική κίνηση.  Αρχή έκαναν χθες οι Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες ανακοίνωσαν  αναστολή και μείωση των πτήσεων τους. 

  Αντίδραση, πάντως,  προήλθε και από τον υφυπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος χαρακτήρισε τον υποβιβασμό ως  μια λανθασμένη απόφαση. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των επιδημιολόγων των δύο πλευρών για να μπορέσει να εξηγηθεί η θέση ότι η χώρα είναι πολύ ασφαλής.

  Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Hermes Airports, η φετινή αεροπορική κίνηση θα υποχωρήσει κατά 65%-70%. Το πρώτο κτύπημα στις αερομεταφορές ήρθε με τον υποβιβασμό του Ισραήλ, ενώ το τελειωτικό κτύπημα επήλθε με την Ελλάδα να υποχωρεί στην κατηγορία Β.  Η Ρωσία δεν εντάχθηκε καν σε κάποια κατηγορία, ενώ οι Βρετανοί άρχισαν δειλά-δειλά να φτάνουν στο νησί από το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο, ο αριθμός των αφίξεων χαρακτηρίζεται ως ενθαρρυντικός.

  Τέλος, μετά και τις εικόνες χάους που παρουσιάστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Μεταφορών στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας. Αποφασίστηκε όπως ενισχυθεί σημαντικά η αστυνόμευση στα αεροδρόμια, ενώ θα αυξηθούν τα ταμεία που εξυπηρετούν τους επιβάτες με στόχο τη μείωση του χρόνου παραμονής τους στους χώρους των αεροδρομίων.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ»

  ?' />
  CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
  Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
  ΓΙΟΡΤΕΣ
  αύριο Πεμ 24 Σεπ 20: Θέκλα, Μυρσίνη, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Μυρτιδιώτισσα, Μυρτώ, Μύρτα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Περσεφόνη, Πέρσης, Πέρση, Κόπρος, Κόπρις
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ