• Υπ. Τουρισμού Ελλάδας: Δεν κατανοώ την απόφαση της Κύπρου
  • Αναστέλλουν πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο οι Cyprus Airways
  • Αναθεώρηση εκτιμήσεων

    Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Hermes Airports, η φετινή αεροπορική κίνηση θα υποχωρήσει κατά 65%- 70%. Το πρώτο κτύπημα ήρθε με τον υποβιβασμό του Ισραήλ, ενώ το τελειωτικό κτύπημα ήλθε με την Ελλάδα να μπαίνει στην κατηγορία Β.  Η Ρωσία δεν μπήκε καν σε κάποια κατηγορία, ενώ οι Βρετανοί άρχισαν δειλά- δειλά να φτάνουν στο νησί από το περασμένο Σάββατο. 

    Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν ο αγαπημένος προορισμός των Κυπρίων για διακοπές. Πέρσι πραγματοποιήθηκαν 476 χιλ. ταξίδια προς Ελλάδα, εκ των οποίων τα 168 χιλ. τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες. Καλύτερη ήταν η εικόνα το 2018, όπου πραγματοποιήθηκαν 505,6 χιλ. ταξίδια προς Ελλάδα, με τα 183,4 χιλ. ταξίδια να αντιστοιχούν στους μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος. Η περσινή υποχώρηση στα ταξίδια αποδίδεται στα αυξημένα ναύλα που παρατηρήθηκαν λόγω του κλεισίματος της Cobalt.  Κανείς όμως δεν μπορεί να συγκρίνει τη φετινή κρίση, με την κρίση του 2013. Το 2013 πραγματοποιήθηκαν 360 χιλ. ταξίδια, με τις 129,5 χιλ. να έγιναν το καλοκαίρι.  Φέτος, η εικόνα είναι δραματική. Ενώ πέρσι τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 43 χιλ. ταξίδια προς Ελλάδα, φέτος στο σύνολο του μήνα πραγματοποιήθηκαν 11,7 χιλ. προς όλους τους προορισμούς.  Από τις 9 Ιουνίου που άνοιξαν τα αεροδρόμια, η επιβατική κίνηση προς την Ελλάδα ήταν χαμηλή. Συγκεκριμένα στοιχεία για την Ελλάδα δεν έχουν δημοσιευτεί, ωστόσο, είναι ενδεικτικό ότι από τις 138 χιλ. ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν πέρσι τον Ιούνιο (στο σύνολο των χωρών), φέτος ανήλθαν στις 11.726, σημειώνοντας μείωση 91,5%. Σε σχέση με τον Ιούνιο 2019, οι επιστροφές κατοίκων από την Ελλάδα παρουσίασαν μείωση 88,8%.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Μεταφορών, η επιβατική κίνηση ανέρχεται ημερησίως στις 8,5 χιλ. Όπως δήλωσε στον Αctive o υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τα προγραμματισμένα ταξίδια για Ελλάδα θα μειωθούν κατά 30%. «Ενώ υπολογίζουμε 380 χιλ. επιβάτες για τον μήνα Αύγουστο, τα δεδομένα μας αλλάζουν και όλα είναι ρευστά. Κάναμε αυτή την παραδοχή θεωρώντας ότι η Ελλάδα θα μείνει στην κατηγορία Α», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι ενθαρρυντικά τα δεδομένα από τους Βρετανούς. «Παρά τους εκβιασμούς από τους tour operators έχουμε περίπου 1500 αφίξεις Βρετανών την ημέρα. Οι πληρότητες είναι ψηλές και εκτιμούμε ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει», επεσήμανε.

     

     

    .

    ?' />
    CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
    Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
    ΓΙΟΡΤΕΣ
    Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ