4 σενάρια για μεταφορά Φυσικού Αερίου προς Αίγυπτο

4 σενάρια για μεταφορά Φυσικού Αερίου προς Αίγυπτο

το φυσικο αεριο στην Κύπρο
Άρχισαν συζητήσεις οι τεχνικές επιτροπές Κύπρου-Αιγύπτου

Άρχισαν ήδη τις συζητήσεις οι τεχνικές επιτροπές Κύπρου-Αιγύπτου για την μεταφορά Φυσικού Αερίου από το Κοίτασμα Αφροδίτης προς την Αίγυπτο.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου στο Τρίτο Πρόγραμμα του Κρατικού Ραδιοφώνου, με την υπογραφή της Διακρατικής συμφωνίας Κύπρου-Αιγύπτου για την μεταφορά Φυσικού Αερίου από το Κοίτασμα Αφροδίτη προς την Αίγυπτο, περιλαμβάνεται πρόνοια η οποία αναφέρεται σε τεχνικές ομάδες που θα μελετήσουν αυτό το έργο και τον τρόπο που μπορεί να υλοποιηθεί. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αποφασίστηκε όπως ενεργοποιηθεί πλέον αυτή η επιτροπή, είπε η κα. Πηλείδου, ενώ όπως τόνισε η επιτροπή έκανε ήδη κάποιες προπαρασκευαστικές συναντήσεις μέσω διαδικτύου. Xθες, σημείωσε η Υπουργός, η Κυπριακή ομάδα πήγε στο Κάιρο και η επιτροπή είχε την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά με φυσική παρουσία και να εξετάσει τα 4 σενάρια που είχαν εντοπιστεί ως τα πιο σημαντικά

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τέλος όσο αφορά το χρονοδιάγραμμα,  κα. Πηλείδου είπε ότι το πιο σημαντικό  βήμα είναι η ολοκλήρωση μελέτης που αφορά τα οικονομικά και τεχνικά για το Κοίτασμα 12 και την διαδικασία επανεξέτασης και αξιολόγησης όλων των ευρημάτων ενώ πρόσθεσε ότι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουμε τα αποτελέσματα.

Home